Sunday, March 7, 2010

Candesti - rezultatele

Prima excursie din cadrul proiectului "Sa ne cunoastem judetul" a avut loc, au participat 11 fotografi atat din Targoviste cat si din alte localitati ale judetului si rezultatele sunt acum prezente in spatiul virtual al Asociatiei "Fotochindia". Am cunoscut locuri si oameni, comuna Candesti si o parte dintre locuitorii acesteia iar unora dintre ei tinem sa le multumim pentru sprijinul acordat, pentru ospitalitate si pentru indrumare. Asadar multumim domnisoarei Ana Maria Nicolae si domnului Mihai Nicolae pe care il si citam in urmatoarele randuri cu o mica descriere a comunei.

"Asezat pe malul drept al raului Dambovita, intr-o pitoreasca zona colinara, chiar intre munte si campie, satul Candesti-Vale, impreuna cu satele invecinate, alcatuiesc din punct de vedere teritorial si administrativ, Comuna Candesti. Din timpuri pe care monografia locala nu le-a putut ajunge, aceste pamanturi au fost lucrate cu singura dorinta de a prospera, a construi si a trai frumos. Asemanator sau nu cu soarta altor localitati, la noi au fost de-a lungul vremii doar perioade de pace si de restriste. Niciodata nu a fost un sat de vacanta. Niciodata localnicul nu a avut cu adevarat sarbatoare. Munca la puterea a III-a. Comuna Candesti, in intregul ei, a fost ferita de dezastre, incluzand pe langa inundatii sau cutremure, cooperativizare, industrializare poluanta, si alte neplaceri. Daca hora de duminica si cantecul popular muntenesc nu tin cont de hotare, noi, traitorii inca ai acestor meleaguri, prin dorinta si har dumnezeiesc, avem puterea de a readuce in plan valoric obiceiuri si traditii, costume si cusaturi nationale, cantece, strigaturi, sarbatori, etc."

Totodata tinem sa multumim si "Video Master STUDIO" reprezentata prin domnul Adrian Ionescu care s-a oferit sa ne insoteasca pentru a filma un reportaj cu intreaga excursie, desi conditiile meteo au fost total neprietenoase.

In continuare va prezentam cateva imagini de reportaj urmate de galeriile membrilor.

Prezentarea participantilor, de la stanga la dreapta: Marius Grozea (din Moreni), Costin Niculae (din Racari), Florin Kiritescu, Ana Maria Kiritescu, Florian Ispas, Gabriela Matei, Claudiu Berechet, Vlad Gruia, Mihai Balaceanu, Pavel Tica, Claudiu Gilmeanu (din Dealu Mare)

Nea Costache caruia ii multumim pentru asigurarea transportului pana sus pe deal, si Ana Maria Nicolaie, gazda noastra.

Fashion style cu Ana Maria

Scoala "Matei Gr. Vladeanu"



Biserica din lemn, cea mai veche din sat, de pe la 1500. Nu este deschisa si nu se tin slujbe decat la sarbatorile importante din an.



Biserica Sf. Paraschieva

Galeriile membrilor:

Mihai Balaceanu






Claudiu Berechet care a facut si-un clip

Candesti Vale from Claudiu Berechet on Vimeo.







Marius Grozea






Vlad Gruia


Florian Ispas







Gabriela Matei






Costin Niculaie







Pavel Tica




Claudiu Gilmeanu







Florin Kiritescu


Ana Maria Kiritescu

Florin Kiritescu

Aceasta a fost, urmeaza alte locuri din judet sa intre prin obiectivele aparatelor noastre.
Pe curand!